Svärmor Signe bakade den här goda kladdkakan till efterrätt efter att ha bjudit på Morsdagsmiddag som bestod av fisk i ugn med gräddsås och bacon. (Receptet hittar ni här). Riktigt mumsig. Receptet på kakan är från Lindas bakskola. Servera gärna färska hallon till.
Ha en god onsdag, kamrater!
Lyxig After Eightkladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
ca 8 plattor After Eight
Mintchokladglasyr
ca 25 plattor After Eight
florsocker
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter (bröa gärna formen med kokos i stället för ströbröd).
3. Skär ca 8 After Eight-plattor på mitten och stick ner dem i smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
5. Mintchokladglasyr: Smält ca 25 After Eight-plattor över vattenbad.
6. Bred ut mintchokladkrämen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass
-Mama Skogly ♥
Vilken godsak!
SvaraRaderaInte dumt alls!
Radera