Vaknar upp till snö. Igen. Seriöst? Är det 10:e maj eller 10:e april? Jag måste nog kolla kalendern igen...
Här kommer receptet på en hårligt god och söt rabarberkaka som är enkel att göra. Barnen älskade den! Gott att ringla vaniljvisp över.
Rabarberkladdkaka med knäckig topp
Vit kladdkaka:
3 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 stjälkar rabarber
Knäckig topp:
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl socker
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.
1. Smöra och bröa en springform eller kläm fast ett bakplåtspapper.
2. Vispa äggen lätt.
3. Sikta och rör ner de torra ingredienserna därefter det smälta avsvalnade smöret.
4. Rensa och skär rabarbern i små bitar. Vänd ner rabarbern i smeten och häll över i formen.
5. Fördela smuldegen över kaksmeten.
6. Grädda i 175 grader i 25 minuter. Börja med att ha kakan nederst i ugnen de första 15 minuterna och sätt sedan upp den i mitten de sista 10.
(Recept från Kakburken)
-Mama Skogly ♥
Åh, den ser helt ljuvligt god ut.
SvaraRaderaTack rara du!
Radera