måndag 22 maj 2017

Rabarberslush

Solen skiner och förhoppningsvis ligger många varma sommarkvällar framför oss. Ett gammalt beprövat recept som dammas av här idag. Härligt svalkande i sommarvärmen. Vill man ha starkare rosafärg kan man ändra receptet till 1,5 dl socker och 0,5 dl grenadine.


Rabarberslush

500 g rabarber
2 dl socker
1 liter vatten

2 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
2 msk strawberry daquirimix
5 dl vodka

Till servering:
fruktsoda

Skär rabarbern i bitar.
Blanda rabarbern med socker och vatten i en kastrull.
Koka rabarbern mjuk.
Sila bort rabarberköttet.
Låt lagen kallna.
Tillsätt citronsaft, vaniljsocker, strawberry daquirimix och vodka.
Frys in.
Skopa upp i glas och fyll på med fruktsoda.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: