onsdag 7 juni 2017

Köttfärswok i pitabröd

Sa någon pitabröd? Ja, vi fortsätter i det träsket! Vi älskar ju wok i vår familj så det här är ett bra recept man drygar ut genom att äta det i pitabröd. Det här receptet räcker till två middagar för vår familj. Supergott, verkligen!


Köttfärswok i pitabröd

150 g vitkål
1 morot
1 gul lök
2 burkar bambuskott
800 g köttfärs
1,5 köttbuljongtärning
0,5-1 dl vatten
3 paket biffnudlar
soja
olja
sweet chilisås
vitlök
salt

Till servering:
pitabröd
sås på creme fracihe, sweet chilisås, salt och peppar

1. Strimla vitkål, skala morot och riv grovt, strimla löken. Fräs mjuka i olja. Låt bambuskotten rinna av och ner med dem. Krydda med vitlök, soja, sweetchili, salt. Häll upp i stor kastrull med lock

2. Fräs köttfärsen, i med buljongtärning och vatten. Låt koka ihop. Krydda med samma som ovan. Häll i kastrullen.

3. Koka nudlarna enligt anvisning. Häll av buljongen. Fräs i olja och krydda med samma som ovan.

4. Blanda ihop allt och fyll pitabröd, rostade i brödrosten. På med såsen och njut!


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar