Jag hade några stackars korvbröd över så jag kom på den brighta idén att göra en förrätt av dem. Supernajs. Och så lyxen att kunna gå ut i sitt lilla växthus och hämta in salladsblad... Smaka på den liksom. Vill man lyxa till det så kan man garnera med t ex räkor, kräftstjärtar eller hummer.
Västerbottensskagen finns att köpa på Ica Maxi, men vill man göra egen, hittar ni mitt recept nedan.
Nu kör vi Uppdraget på jobbet. För 19:e gången! Må bästa klass vinna!
Skagen rolls med västerbottensost
4 st
4 korvbröd
salladsblad
västerbottensskagen
ev garnering:
räkor, kräftstjärtar eller hummer
1. Rosta korvbröden försiktigt.
2. Lägg i ett salladsblad och fyll med skagenröran. Garnera eventuellt med extra skaldjur.
Västerbottensskagen
350 g oskalade räkor
1 dl västerbottensost
1 grönt äpple
2 dl creme fracihe
2-3 msk hackad dill
1 strimlad salladslök
en liten klick senap
salt och vitpeppar efter smak
Riv osten och skala räkorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre. Blanda ihop allt i en stor skål. Vänd ner creme fracihe och smaka av med dill, salladslök, senap, salt och peppar.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar