Det blir mycket bakrecept nu känner jag, men jag hade k-tidsfikat på jobbet igår och några har bett om recepten. Söta chokladbollar med en krämig kolagömma i mitten.
Chokladdoppade chokladbollar med kolagömma
30 st
200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk bryggt kaffe
30 center
c1 300 g ljus choklad (att doppa dem i)
strössel
1. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman lite. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser utom center. Ställ kallt en stund så smeten tar ihop.
2. Rulla försiktigt in en center i varje chokladboll och ställ in dem i frysen ett bra tag.
3. Smält ljus choklad i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.
-Mama Skogly ♥
Vilka godbitar!
SvaraRaderaTack raraste du!
Radera