Hur söta är inte dessa rackare då? En krispig våffla fylld med kladdig choklad, serverad med grädde och lite salt kolasås. Mmm.
Recept och smakprov från Ericas meny.
Kladdkaka i glasstrut
6 st våffelstrutar
100 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
2 ägg
1/2-3/4 dl mjöl
1 liten nypa salt
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta fram en kransform för sockerkaka. Fyll den med ris eller ärtor som stöd till strutarna. Testa dig fram så strutarna kan stå säkert under gräddning.
3. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med smöret, värm på låg värme. Rör tills chokladen smält.
4. Ta kastrullen från plattan och rör ner de övriga ingredienserna till en slät smet.
5. Fördela smeten i strutarna och ställ dom i kransformen, lutandes mot kanten, så de står stadigt.
6. Grädda strutarna i nedre delen av ugnen, ca 12-14 min.
7. Pröva med en sticka, de ska vara gräddade på ytan men kladdiga i mitten när de tas ut från ugnen.
8. Om strutarna får för mycket färg i slutet så lägg över ett bakplåtspapper.
9. Doppa kanten i smält choklad och strössel innan servering.
10. Servera strutarna nygräddade men lätt avsvalnade tillsammans med lättvispad grädde.
-Mama Skogly ♥
Vilken rolig idé!
SvaraRaderaDet tycker jag med! Tyvärr inte min egen idé dock.
Radera