I vanlig ordning fick vi rester av julskinka. Av en bit gjorde jag en paj som blev väldigt god. Jag var lat och använde en köpespajdeg. Till det serverades en vitlökssås och sallad. Resten av julskinkan åkte i frysen för att användas till något helt annat.
Skink- och ostpaj på julskinkerester
1 pajdeg
Fyllning:
2 nävar strimlad julskinka
2,5 dl grädde
3 små ägg
salt
peppar
pizzakrydda
allroundkrydda
paprikapulver
italiensk salladskrydda
2-3 dl riven västerbottensost
1. Placera ut degen i pajformen. (Den behöver inte förgräddas.)
2. Vispa ihop ingredienserna i fyllningen.
3. In i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Passa så den inte får för mycket färg. Lägg i så fall över lite folie.
-Mama Skogly ♥
Bra användning av matrester, jag har så svårt att slänga mat.
SvaraRaderaJa det är bra när man slipper slänga.
Radera