Sist ut av de chokladdoppade chokladbollarna är dessa, fyllda med krossad Marianne. Enjoy!
Chokladdoppade Mariannebollar
ca 40 st
200 g smält smör
1,5 dl strösocker
20 Mariannegodisar
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
4 msk grädde (eller 2 msk grädde + 2 msk kaffe)
ca 300 g mjölkchoklad (att doppa dem i)
strössel
1. Mixa Mariannegodisarna.
2. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman.
3. Mixa sen havregrynen i matberedare och blanda ihop alla ingredienser. Låt smeten stelna i kylen.
4. Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.
5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott!
SvaraRadera:)
Radera