Friday baby! Min vän Anette äter inte gluten så vi passade på att göra dessa puppies till förrätt en kväll. De blev väldigt frasiga och mycket goda. Smeten blev superlös, typ rinnig men den tog ihop snabbt när man började steka. Vi använde en plättlagg för småplättar. Sen var finrommen slut på Coop så det blev fulrom istället. Men det gick fint det med.
Tips, för att göra den vegetarisk, använd tångcaviar.
Inspiration från Ica.
Frasiga glutenfria plättar med västerbottensost
Portioner: 8 små pannkakor eller ca 20 småplättar
Topping:
2 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 rödlök
80 g löjrom
färsk dill
Pannkakor
2 dl mjölk (3%)
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 krm salt
1/2 msk smör
västerbottensost, riven
1. Topping: Förbered toppingen. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Rör ner citronskal och -jucie. Ställ kallt till serveringen. Skala, dela och finhacka löken.
2. Pannkakor: Vispa ihop hälften av mjölken med ägget. Tillsätt majsstärkelse och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och salt.
3. Hetta upp en stekpanna (ca 24 cm i diameter, för 8 små pannkakor) med smör.
4. Häll i 1/2 dl smet och stek på medelvärme. Innan ytan stelnat, fördela lite vb-ost över. När den stelnat är det dags att vända pannkakan. Stek ytterligare någon minut.
5. Toppa pannkakorna med den vispade créme fraichen, löjrom, lök och dill.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut! Ha en fin fredag!
SvaraRaderaTusen tack! Ha en fin dag du med!
RaderaVerkar jätte gott och vilken fin tallrik:)
SvaraRaderaKrAM mILLA
Tack rara du! Kram!
Radera