onsdag 14 februari 2018

Inbakade älgfärsburgare

Jag fick en laddning älgfärs av Erica. Hon hade gjort burgare som så så himla goda ut så jag passade på att göra hennes recept när jag ändå var i farten. Tack Erica!

Recept från Ericas meny.


Inbakade älgfärsburgare

6 st

Deg: 25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 ägg
1 tsk socker
ca 5,5 dl mjöl

Pensling: uppvispat ägg
sesamfrön

Smält smöret och värm mjölken till 37 grader.
Lös upp jästen och rör ihop allt till en smidig deg.
Låt jäsa 40 min.
Under tiden degen jäser förbereds älgfärsen.

Älgfärsburgare:
500 g älgfärs
1 gul lök, finhackad
1 pkt bacon
1 1/2 msk kalvfond
salt & peppar
smör

tjocka skivor av lagrad ost, jag hade västerbottenost

Stek lök och bacon i lite smör, låt svalna innan det blandas ner i färsen och kalvfonden.
Smaka av med salt.
Forma 6 lika stora burgare, dra några varv med pepparkvarnen över dom.
Lägg en skiva ost på varje burgare.

Dela degen i 6 bitar och kavla ut varje till tunna rundlar.
Lägg en burgare på varje utkavlad degbit, osten ska va nedåt.
Vik degen över burgaren, nyp ihop degen väl.
Skarven ska vara nedåt, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa i 30 min.
Pensla med ägg och strö sesamfrön över.
Ugn 200 grader.
Grädda i 25-30 min.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar