torsdag 15 februari 2018

Laxcarpaccio med smörsås och pepparrot

Friday, baby! Salmalax är verkligen en fräsch laxbit och perfekt till sushi eller carpaccio. Vi råkade översalta så gör inte det... Annars var det gott!

Recept från Elle Mat & Vin.


Laxcarpaccio med smörsås och pepparrot

4 personer
Tid: 25 minuter

500 g salmalax
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 tomater
blandade örter (basilika, gräslök, körvel)
1 tsk dijonsenap
1 bit färsk pepparrot

1. Hacka löken och låt den svettas hastigt i en klick smör i en het kastrull. Slå över vinet och koka ner det tills en tredjedel kvarstår. Tillsätt grädden och koka ner vätskan tills en tredjedel är kvar. Skär smöret i små bitar och vispa ner några i taget tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.

2. Klyfta tomaterna och skär bort kärnhusen. Tärna tomatköttet fint. Skär laxen i tunna skivor och fördela dem över ett stort fat. Strimla örterna och strö dem och tomathacket över laxen. Vispa ner senapen i smörsåsen och ringla den över laxen. Riv pepparroten och strö över. Servera direkt.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar