tisdag 6 februari 2018

Nachosemla

Det är semmeltider och årets semmelhype kretsar kring Roy Fares nachosemlor. Supernajs och väldigt trendigt i bakvärlden.

Recept och bakning från Ericas meny.


Nachosemla

Nachobröd:
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten eller mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemummakärnor
1 nypa salt
ca 8 dl vetemjöl

Mandelmassa:
200 g sötmandel
2.5 dl florsocker
1 äggvita

1. Nachobröd: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser – vetemjöl lite i taget. Arbeta degen smidig.

2. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°.

3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt.

4. Lägg över den utkavlade degen på bakpappersklädd plåt och rulla med kruskavel. Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter.

5. Sporra lätt ut trianglar, (man kan skära snibbar efter gräddning när bullen svalnat också)

6. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 5-6 minuter. Tag ut och låt svalna.

7. Servera med mandelmassa och vispgrädde.

8. Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt florsocker och äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massa blivit för kompakt – den ska vara krämig.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: