fredag 13 april 2018

Citroncheesecake

God morgon, kamrater. Värt att vakna 06.27 en ledig lördag. Men, men. Dagen blir lång i alla fall.

Paulina är gästkock idag. Hon hade med sig en fräsch och god cheesecake till påsk.


Citroncheesecake

14 bitar

Botten:
15 digestivekex
75 g smör

Fyllning:
750 g färskost naturell
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
3 dl gräddfil
3 ägg
1 äggula
cest och saft av 1 citron
1 dl lemon curd

Botten:
Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen 8-10 min. Ta ut och låt botten kallna.

Fyllning:
Vispa färskost, socker, vaniljsocker, mjöl och 2 dl gräddfil fluffigt. Vispa i ett ägg i taget, avsluta med äggulan. Rör i citronsaft och skal. Häll smeten i formen, sänk värmen till 125° och grädda i 50–60 min. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1 tim. Låt svalna. Ställ cheesecaken i kylen i minst 6 tim, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt. Toppa med lemoncurd och resten av gräddfilen. Servera.

(recept från Arla)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: