söndag 15 april 2018

Gratinerad gnocchi med spenat och skinka

Så var det snabbt måndag igen, hoppas ni får en fin sådan.

Ett gott recept när man har helgskinka eller julskinka över.


Gratinerad gnocchi med spenat och skinka

3 portioner

500 g gnocchi
250 g färsk spenat
smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
pizzakrydda
1,5 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
75 g riven parmesan
italiensk salladskrydda
1 grönsaksbuljongtärning
svartpeppar
kokt helgskinka i strimlor
1/2 dl riven ost

1. Koka gnocchin al dente enligt anvisningar på paketet och hacka skinkan.

2. Hetta upp smör i en panna och stek spenaten. Lägg i en skål.

3. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg några minuter. I med skinkan

4. Häll i creme fracihe och grädde. Låt koka upp och tjockna något.

5. Smaka av med fond, kryddor, salt och peppar. Vänd ner parmesanen.

6. Smöra en gratängform, krama ur spenaten och lägg hälften i botten. Strö hälften av skinkan över. Lägg i gnocchin, sedan mer spenat och skinka ovanpå.

7. Slå över såsen och strö över osten. Gratinera i 20 minuter, 200 grader.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: