Cicci och jag gjorde en grym pasta och mumsade på i kuvösen framför en rysare. Jag måste slå ett slag för Paolo Robertos färska pasta som vi hade till. Värt vartenda öre.
Krämig räkpasta med parmesan och persilja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
0,5 dl torrt vitt vin
5 dl grädde
1,25 fiskbuljongtärning
skalet och lite av saften från 0,5 liten citron
1,5 dl finriven parmesan + ca 2 dl till servering
500 g räkor med skal ( mer om man vill ha)
1 dl färsk persilja
svartpeppar
Till servering:
500 g Paolo Robertos Tonatelli färsk pasta
1. Hacka löken fint och fräs mjuk i smör.
2. Riv vitlöken och i med den.
3. Slå över vinet och låt koka.
4. Koka pastan enligt anvisningar.
5. Slå över grädde och i med fiskbuljongtärning, citronskal och saft. Låt koka ihop. Dra åt sidan.
6. Rör ner parmesan, skalade räkor och färsk persilja. Vänd ner pastan.
7. På med svartpeppar och garnera med parmesan och persilja.
-Mama Skogly ♥
Ser mycket gott ut!
SvaraRaderaTack!
Radera