Friday, baby! Efter vad som endast kan beskrivas som en av årets längsta veckor. Betyg, rättning av det sista och så ett stressmunsår på det. Men nu ser vi ljuset i slutet av tunneln. Det ska bli 30 grader idag och vi har bokat bord på Pinchos. Good times ahead!
Erica bjöd på goda långpannekakor som enkelt går att göra glutenfria genom att använda glutenfritt havregryn. Tack Ericas meny!
Nougatsnitt i långpanna
300 g smält smör
3 dl socker
9 dl havregryn
3 tsk bakpulver
Topping:
200 g nougat eller 4 dubbelnougat och några rutor ljuschoklad
flagad mandel
1. Smält smöret.
2. Blanda havregryn, socker och bakpulver i en bunke.
3. Häll över det smälta smöret och blanda allt.
4. Bred ut i en långpanna, jag brukar platta till med handen.
5. Grädda i 200 g i ca 15 min.
6. Hyvla nougat över den varma kakan el smält nougaten över vattenbad.
7. Bre ut nougaten över hela kakan.
8. Strö över flagad mandel. Skär genast i rutor.
9. Låt sen kakan kallna och stelna till innan rutorna tas upp ur långpannan.
-Mama Skogly ♥
Ser väldigt goda ut! Ha en fin helg!
SvaraRaderaTack detsamma!
Raderagår dom att frysa tror du?
SvaraRaderaHär är äntligen under 30 grader varmt idag så det blir nog att baka ikväll!
Förlåt för ett väääldigt sent svar. :( Jo jag har fryst in dem så det går!
Radera