Gjorde en grymt god räkmacka i lördags efter ett tips på en facebookgrupp jag är med i. Dressingen till är bara såå god!
Räksmörgås med nobisdressing
ciabatta
olja
salladsblad
avokado
räkor
nobisdressing
salladslök
sockerärtor
rom
1. Gör dressingen.
2. Dela ciabattan och pensla med olja. In i ugnen och värm brödet.
3. På med resten av ingredienserna och njut!
Nobisdressing:
1 ägg
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 1/2 dl raps- eller majsolja
1 liten vitlöksklyfta
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar
finklippt gräslök
1. Lägg ägget i kokande vatten och koka det exakt 3 min. Spola snabbt av det i kallt vatten. Knäck ägget och skrapa ner allt i en skål eller mixer.
2. Blanda ner vinäger och senap och mixa med mixerstav så att ägget slås sönder. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning.
3. Häll upp dressingen i en skål. Smaksätt med pressad vitlök, salt, peppar och finklippt gräslök.
(recept från Allt om Mat)
-Mama Skogly ♥
Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaDu är ju för go´!
Radera