måndag 11 juni 2018

Amerikansk rabarberpaj

Och här kommer Olofs recept på den goda rabarberpajen. Supergott att servera både lättvispad grädde och vaniljglass till. Receptet är ett gammalt Allt om mat-recept och kommer från en läsare som hittat receptet i USA. Hence the name.


Amerikansk rabarberpaj

Fyllning:
400 g rabarber
0,5 dl vetemjöl
2-2,5 dl socker
2 ägg

Smuldeg:
1,75 dl mjöl
1,5-1,75 dl farinsocker
50 g smör

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj och skala rabarbern, skär i 2 cm stora skivor.

3. Blanda ihop rabarber, mjöl, socker och ägg i en bunke.

4. Lägg fyllningen i smord ugnsform ca 24 cm i diameter.

5. Gör smuldegen genom att finfördela smöret i mjöl- och sockerblandningen.

6. Täck fyllningen med smuldegen.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

8. Servera med vispad grädde och vaniljglass.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: