Och här kommer Olofs recept på den goda rabarberpajen. Supergott att servera både lättvispad grädde och vaniljglass till. Receptet är ett gammalt Allt om mat-recept och kommer från en läsare som hittat receptet i USA. Hence the name.
Amerikansk rabarberpaj
Fyllning:
400 g rabarber
0,5 dl vetemjöl
2-2,5 dl socker
2 ägg
Smuldeg:
1,75 dl mjöl
1,5-1,75 dl farinsocker
50 g smör
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och skala rabarbern, skär i 2 cm stora skivor.
3. Blanda ihop rabarber, mjöl, socker och ägg i en bunke.
4. Lägg fyllningen i smord ugnsform ca 24 cm i diameter.
5. Gör smuldegen genom att finfördela smöret i mjöl- och sockerblandningen.
6. Täck fyllningen med smuldegen.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
8. Servera med vispad grädde och vaniljglass.
-Mama Skogly ♥
Rabarber är så otroligt gott!
SvaraRaderaJa mumma!
Radera