onsdag 13 juni 2018

Rostad potatissallad

Igår genomförde vi 9:ornas kväll och det blev tårkalas (inte tårtkalas) i vanlig ordning. Idag står examen på schemat. Tre stycken ska hinnas med inom loppet av några timmar. Hoppas ni får en fin torsdag!

Min kollega Emma tipsade om den här goda potatissalladen från Icas receptbank. Något att bokmärka inför sommarens grillfester kanske?


Rostad potatissallad

2 kg delikatesspotatis
4 salladslökar
1 knippe rädisor
2 buntar grön sparris (à 125 g)
3/4 dl skuren gräslök
1/2 dl grovhackad persilja
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Dressing
1 dl olivolja
2 msk vatten
2 msk vinäger
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Picka potatisen, dela stora i halvor. Lägg i en långpanna. Ringla över oljan. Vänd runt. Strö över flingsaltet. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt stå framme.

3. Blanda samman dressingen. Strimla salladslöken och skiva rädisorna. Skala och koka sparrisen 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av och kyl genast i kallt vatten så den behåller sin gröna färg. Dela sparrisen på längden.

4. Blanda potatis, lök, rädisor, sparris, gräslök och persilja. Häll över dressingen.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar