torsdag 7 juni 2018

Asiatisk räksallad

Friday, baby! Efter gårdagen som kändes hela dagen som måndag kom snabb fredagen på. Nu gäller det bara att pressa fram fredagsfeelingen. Jag får nog be mina kollegor om hjälp med det. Det ska nog ordna sig, nu när jag tänker på det!

Ja, det här var ju bara huuuur gott som helst. Läskigt gott faktiskt. Det här kommer definitivt att göras fler gånger! Ha en fin fredag!


Asiatisk räksallad

löskokt ägg
räkor
salladslök
koriander
avokado
majonnäs
citron
japansk soja
gurka
minimozzarella
furikake

1. Lägg äggen i en liten kastrull och täck med vatten, sätt på ett lock. Sätt plattan på max och precis när det börja koka så dra du kastrullen från värmen och sätter en timer på 6 min. Skölj dom sedan i kallt vatten.

2. Skala räkorna.

3. Blanda majonnäs med lite citronsaft och i med vatten till önskad konsistens.

4. Skär alla gurkan och salladslöken.

5. Lägg upp på tallrik, ringla citronmajonnäs över. Häll upp japans soja i en liten skål, på med furikake och koriander.






-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: