Det här känns verkligen som en väldigt måndagig torsdag... Hur ska jag komma ihåg att det faktiskt är torsdag så jag går på rätt lektioner???
Fick en så jättegod marmelad av Ericas meny och som tur är så får jag dela med mig av hennes recept. Mums till ost och kex. Ut i rabarberbusken nu!
(Saften du silar av kokar du ihop med vanligt socker tills den tjocknar och blir som en sirap, så har du rabarbersirap också! Funkar utmärkt som drinkmix eller späd med vatten och du får saft. 5 dl avsilad rabarbersaft+ 3-4 dl socker)
Rabarbermarmelad med portvin
1 liter avsilad rabarber
4-5 dl syltsocker
1 dl portvin.
1. Ansa och skär rabarber i centimeterstora bitar. Koka upp och sila av saften.
2. I med syltsockret och låt koka någon minut.
3. Dra från plattan och i med portvinet.
4. Häll upp i väl rengjorda burkar.
-Mama Skogly ♥
Åh, vad gott! Rabarber är verkligen så gott!
SvaraRaderaJag håller med!
Radera