God morgon, måndag! Så var vi hemma igen efter en trevlig resa till Lycksele. Det blev väldigt god mat så nu blir det kaffe och sedan broarna runt sextitusenmiljoner varv.
Vi gjorde (i vanlig ordning) en plockbricka när vi var hos syrran. Min systerdotter Hanna bakade denna till plocket. Fluffig och väldigt god.
Focaccia med fetaost och oliver
25 g jäst (ett halvt paket)
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
2,5 dl durumvete
4,5 dl vetemjöl
Till gräddning:
olivolja
torkad rosmarin
flingsalt
fetaost
urkärnade svarta oliver
1. Lös jästen i det ljumma vattnet.
2. Blanda ner allt utom mjölet.
3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i fem minuter.
4. Jäs degen i 35 minuter.
5. Dela degen i 2 delar och lägg på plåt att jäsa under bakduk.
6. Gör hål i degen och pensla över olivolja. Tryck ner kuber av fetaost och de urkärnade oliverna. Strö över torkad rosmarin och flingsalt.
7. Skjuts in i ugnen i 10 minuter i 220 grader.
-Mama Skogly ♥
Så gott med focaccia!
SvaraRaderaRiktigt mumsigt!
Radera