Svärmor och svärfar drog fram muurikkan när vi var i Piteå och bjöd på denna goding. Den går även att göra i en stor stekpanna. Vi åt den i pitabröd med en limeyoghurtsås och sallad. Även gott att ha på rostat bröd med sallad och Maxdressing.
Köttfärsfräs med vitkål
4 port
400 g köttfärs
400 g riven vitkål
400 g grovt rivna morötter
1 skivad rödlök
1-2 tsk chili flakes
2 msk soja
1 stor vitlöksklyfta
salt och peppar
olja
1. Fräs färsen i olja tills den är klar.
2. I med vitkål, morötter och rödlök. Fräs på ganska hög värme i ca 10 minuter.
3. I med chili flakes, soja, riven vitlök.
4. Smaka av med salt och peppar.
-Mama Skogly ♥
Det ser så gott ut. Nu blev jag hungrig :)
SvaraRaderaTack! Och förlåt! ;)
Radera