söndag 12 augusti 2018

Potatissorters med parmesan och tryffelmajo

Så är man strax back @ work. Sömn inatt, 3 timmar och 56 minuter. Känns liite i underkant kan jag tycka. Men det ska bli kul. Jag byter arbetslag och tar emot en ny klass som mentor så det blir spännande. Hoppas ni får en fin måndag både ni som redan jobbat ett tag och ni som kliver på, precis som jag.

Anette bjöd på grymt goda potatisfritters. Tryffelmajon blev verkligen pricken över i. Vi hade dock inte en halv dl tryffelolja i utan vi smakade oss fram och tog någon matsked. Sååå gott! Löjligt!


Potatissorters med parmesan och tryffelmajo

6 pers

6 stora bakpotatisar
0,5 dl olivolja
2 tsk vitlökspulver
100 g riven parmesan
2 tsk salt

Tryffelmajo:
0,5 dl tryffelolja
2 dl Hellmans majonnäs

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala ev potatisarna och skär i tunna stänger. Blanda olja, vitlökspulver, riven parmesan och salt. Vänd ner potatisstängerna.

3. Fördela över två bakplåtspappers klädda ugnsplåtar. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Vänd efter 20 minuter.

4. Rör ner tryffelolja i majonnäsen.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: