tisdag 4 september 2018

Fläskfilégryta med vitkål i pitabröd

Jag ska till tandläkaren idag. Jag är rädd för tandläkaren. Väldigt rädd. En halv tand har jag bitit bort. Så dagen kommer att bestå av att gruva mig för tiden jag bokat i eftermiddag. Sen fick jag in shampoo i ögat igår när jag skulle duscha så nu är ögat jähähättesvullet. Det går bra nu!

Här kommer i alla fall ett snabblagat tips till fredagsmyset.


Fläskfilégryta med vitkål i pitabröd

1 fläskfilé
smör
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 tsk salt
1 påse taco-kryddmix
1 liten burk créme fraiche
1 dl grädde

Till servering:
pitabröd
riven ost
sallad
gurka
tomat
rödlök
sriracha

1. Putsa och strimla köttet. Fräs i smör med salt och peppar. Lägg åt sidan.

2. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och fräs tills det mjuknar.

3. Tillsätt köttet, kryddor, créme fraiche och grädde. Rör om och låt puttra en stund.

4. Rosta pitabröden i brödrosten och skär en skåra. Fyll med filéröran och tillbehören.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Lycka till hos tandläkaren. Jag tycker väldigt mycket om pitabröd med goda fyllningar.

    SvaraRadera