onsdag 5 september 2018

Mammas äppelkaka

Min mamma, Eleonor, dog när jag var 28 år och lämnade ett stort tomrum i mitt hjärta. Jag minns när jag var liten och kom hem från skolan och det doftade äppelkaka i hela huset. Då hade hon bakat denna goding, något hon gjorde varje höst. Syrran hittade igen hennes recept så det kände nostalgiskt att få äta den igen.


Mammas äppelkaka

1 ägg
1 kaffekopp mjölk
1 hg smör (rumsvarmt)
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
äpplen
kanel och socker

1. Sätt ugnen på 200-225 grader.

2. Vispa rumsvarmt smör med socker så det blir poröst. I med ägget och vispa igen.

3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda. Blanda ner mjölken. Häll i bröad form.

4. Skär äpplena i tunna skivor. Doppa dem i en blandning av socker och kanel. Tryck ner dem i kakan.

5. In i ugnen i 20-30 minuter. Kolla med en provsticka att den är klar.

6. Låt svalna och servera med vaniljsås.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: