Min mamma, Eleonor, dog när jag var 28 år och lämnade ett stort tomrum i mitt hjärta. Jag minns när jag var liten och kom hem från skolan och det doftade äppelkaka i hela huset. Då hade hon bakat denna goding, något hon gjorde varje höst. Syrran hittade igen hennes recept så det kände nostalgiskt att få äta den igen.
Mammas äppelkaka
1 ägg
1 kaffekopp mjölk
1 hg smör (rumsvarmt)
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
äpplen
kanel och socker
1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
2. Vispa rumsvarmt smör med socker så det blir poröst. I med ägget och vispa igen.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda. Blanda ner mjölken. Häll i bröad form.
4. Skär äpplena i tunna skivor. Doppa dem i en blandning av socker och kanel. Tryck ner dem i kakan.
5. In i ugnen i 20-30 minuter. Kolla med en provsticka att den är klar.
6. Låt svalna och servera med vaniljsås.
-Mama Skogly ♥
Vilket fint minne och god kaka!
SvaraRaderaKram till dig Katarina!
Radera