Friday, baby! Svärmor Signe är gästkock idag. Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riktigt goda, speciellt med ett glas iskall mjölk till. Jajamen. Jajamen! Receptet är från Allers.
Ha nu en riktigt skön helg!
Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad
ca 12 muffins
150 g osaltat smör
60 g vit choklad
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 nypa kanel
100 g mandelmjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg, lätt vispade
200 g blåbär
Garnering:
1 msk florsocker, siktad
Dessutom behövs:
12 muffinsformar
1. Värm ugnen till 175°.
2. Smält smöret. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker. Rör ner vaniljsocker, ägg och smält smör. Vänd försiktigt ner blåbären.
3. Dela upp degen i muffinsformarna och grädda i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Pudra florsocker över.
-Mama Skogly ♥
Så fina och säkert goda! Ha en fin helg!
SvaraRaderaTack detsamma!
Radera