torsdag 20 september 2018

Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad

Friday, baby! Svärmor Signe är gästkock idag. Hon hade med sig glutenfria blåbärsmuffins när de kom på besök i helgen. Riktigt goda, speciellt med ett glas iskall mjölk till. Jajamen. Jajamen! Receptet är från Allers.

Ha nu en riktigt skön helg!


Glutenfria muffins med blåbär och vit choklad

ca 12 muffins

150 g osaltat smör
60 g vit choklad
4 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 nypa kanel
100 g mandelmjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg, lätt vispade
200 g blåbär

Garnering:
1 msk florsocker, siktad

Dessutom behövs:
12 muffinsformar

1. Värm ugnen till 175°.

2. Smält smöret. Riv chokladen och blanda den med den glutenfria mjölmixen, bakpulver, kanel, malda mandlar samt socker. Rör ner vaniljsocker, ägg och smält smör. Vänd försiktigt ner blåbären.

3. Dela upp degen i muffinsformarna och grädda i ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Pudra florsocker över.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: