Idag bjuder jag på en gammal goding. Vi gör två långpannor så kan man stopp några bitar i frysen. Då är middagen enkel att göra genom att steka upp den i bitar i smör. Jag bjuder tyvärr inte på några höjdarfoton eftersom det börjar vara mörkt nu vissa kvällar.
Godaste fläskpannkakan
2 paket bacon
10 ägg
300 gram vetemjöl (cirka 5 deciliter)
1 dl grädde + 7 dl mjölk (blandas)
2,5 tsk salt
2 tsk råsocker
1 tsk bakpulver
1. Klipp baconet i lagom stora bitar och stek. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Vispa samman ägg och mjöl. Späd med mjölken, vispa ned lite i taget.
4. Blanda slutligen i salt, socker och bakpulver, vilket du siktar över.
5. Smörj en långpanna. Fördela baconet i botten.
6. Häll i smeten, och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter tills den är lagom gräddad så som du vill ha den.
-Mama Skogly ♥
Ugnspannkaka är gott :)
SvaraRaderaSpeciellt uppstekt, om jag får välja!
Radera