När vi var hos syrran bjöd min systerdotter Hanna på lyxbrunch nämligen Ägg Benedict. Schuukt gott.
Ägg Benedict
Pocherade ägg:
1 msk ättikssprit
1 l vatten
4 ägg
Hollandaisesås
200 g smör
4 st äggulor
3 msk vatten
1-2 msk pressad citron
salt
peppar
Till servering:
4 skivor vitt formbröd
8 skivor stekt bacon
gräslök
stekt sparris
1. Pocherade ägg:
Koka upp rikligt med vatten och ättiksprit i en kastrull.
Låt det sedan sjuda.
Knäck äggen ett i taget, först i en skål och häll sedan försiktigt ned äggen i det sjudande vattnet och låt sjuda i tre minuter.
Plocka upp äggen med hålslev och doppa i kallt vatten. Lägg dem på en tallrik och putsa bort ojämnheter.
2. Hollandaisesås:
Smält smöret i kastrull och låt det svalna en stund.
Blanda äggulor och vatten i en kastrull som du ställer i ett vattenbad.
Sjud tills såsen har tjocknat något. Vispa under hela tiden.
Tag kastrullen från värmen och häll i det smälta smöret. Droppvis i början och sedan i en fin stråle. Ta inte med bottensatsen.
Smaka av med citron, salt, peppar och en aning cayennepeppar.
3. Servering:
Skär bort kanterna på brödskivorna och smörstek dem.
Lägg en brödskiva på en tallrik. Fortsätt med stekt bacon, lägg på ett ägg, toppa med hollandaisesås, klippt gräslök och stekt sparris.
-Mama Skogly ♥
Åh, det ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaTack!
Radera