söndag 16 september 2018

Knäckig äppelpaj med daim

Min kollega Annica tipsade om den här goda kakan. Det blev super med dajmen i så det blir lite crunch. Receptet är från Hannas bageri. Testa vettja!


Knäckig äppelpaj med daim

Botten:
4 äpplen
1 msk kanel
3 msk socker

Topping:
150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1,25 dl socker
2 dubbeldaim

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, och skiva äpplena till tunna klyftor. Lägg ner i en skål och rör om med kanel och socker.

2. Täck botten av en pajform med äpplena. Grovhacka daimen och strö över äpplena.

3. Börja sedan med toppingen. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen.

4. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun.

5. Servera gärna varm med vaniljsås.





-Mama Skogly ♥

4 kommentarer:

  1. Men!!! Vilket genidrag men daim! Ser oc låter helt magiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tyvärr är det inte jag själv som kommit fram med genidraget utan Hannas bageri. Hon visste vad hon gjorde kan man säga...

      Radera