Det är måndag. Jag är så trött att det var plågsamt att få sig upp och ur sängen. Skulle behöva kaffe intravenöst idag känner jag. Kopp ett är på gång i alla fall. Hoppas ni får en fin måndag!
Jag fick gnocchi och passerade tomater i Smakboxen som jag ville göra nåt gott av. Så då blev det den här godingen.
Vegetarisk gnocchigratäng med västerbottensost
10 champinjoner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 zucchini
1 burk passerade tomater
1 vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk fransk senap
1 liten burk creme fracihe
4 port kokt pasta
massor av västerbottensost
2 förpackningar färsk gnocchi
1. Skär svampen i mindre bitar och fräs i smör. Lägg åt sidan.
2. Riv zucchinin grovt och lägg i durkslag. Strö över salt så att det mesta av vätskan dras ut.
3. Hacka löken och riv morötterna grovt. Fräs i smör.
4. Hacka paprikan och låt den fräsa med.
5. Krama ur vätskan ur zucchinin och i med det också.
6. I med svampen och riv vitlök över.
7. Slå över de passerade tomaterna och i med buljongtärningar och fransk senap.
8. Rör ner creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.
9. Koka gnocchin enligt anvisningar och lägg i botten i två ugnsformar. Slå över röran.
10. På med riven ost över och in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter, tills osten är gyllenbrun.
-Mama Skogly ♥
Ja, tack :)
SvaraRadera:)
Radera