God jul kära läsare! Max är gästkock idag.
Chokladbollar med lakritspulver
200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
1,5 msk lakritspulver
4 msk bryggt kaffe
mörk choklad (att doppa dem i)
ev strössel
1. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman lite. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser.
2. Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.
3. Smält choklad i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.
-Mama Skogly ♥
Jag hade gärna smakat. Mums!
SvaraRaderaJag önskar dig och din familj en god jul!
Tack detsamma!
Radera