måndag 24 december 2018

Chokladbollar med lakritspulver

God jul kära läsare! Max är gästkock idag.


Chokladbollar med lakritspulver

200 g smält smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk O’boypulver
6 dl mixade havregryn
1,5 msk lakritspulver
4 msk bryggt kaffe

mörk choklad (att doppa dem i)
ev strössel

1. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman lite. Mixa sen havregrynen i matberedare eller stavmixer (ett måste!) och blanda ihop alla ingredienser.

2. Rulla lagom stora bollar och ställ in dem i frysen ett bra tag.

3. Smält choklad i mikron och doppa bollarna i det, sedan snabbt på med strössel.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: