Bästa grannarna kom över med jordärtskockor från Österlen. Jag har bloggat om denna förut men den kommer här som repris för den är jättegod. Den här gången serverade vi den i små shotglas som inslag på en plockbricka. Då blir det ganska många portioner. Serverar man den som förrätt räcker den till 4 personer.
Jordärtskockssoppa med vitt vin
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl grädde
1 krm vitpeppar
Garnering:
timjan och knaperstekt bacon
1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna och potatisarna i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
2. Fräs löken och vitlöken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, potatis, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock cirka 15 minuter eller tills jordärtskockorna är mjuka. Mixa soppan slät.
3. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera gärna med timjan och knaperstekt bacon.
(recept från Mitt kök)
-Mama Skogly ♥
Gjorde denna som förrätt på nyårsafton och den blev en succé , mycket god!!
SvaraRadera