torsdag 21 februari 2019

Vegetariska vårrullar med sötsur sås

Friday, baby! Ericas goda vårrullar med sötsur sås fick bli en god lunch i helgen. Här kommer hennes recept!

Hoppas ni får en riktigt skön helg!


Vegetariska vårrullar med sötsur sås

Sötsur sås:
4 port
1,5 dl socker
4 msk ketchup
1 dl vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
1 msk soja (kikkomans)
ev lite ljus maizenaredning

1. Blanda alla ingredienser i en gryta.

2. Koka upp under omrörning.

3. Blanda ner ev maizenaredning.

4. Hacka ner 1/2 tomat.

Vegetariska vårrullar:

vårrullsdeg (TYJ spring roll pastry)

champinjoner
morötter
vitkål
vårlök
purjolök
paprika
broccoli
majs
groddar
glasnudlar
grönsaksbuljongtärning

1. Lägg glasnudlarna i kallt vatten.

2. Riv champinjonerna på grova sidan av ett rivjärn och stek i torr stekpanna.

3. I med smör och i med grovt rivna morötter, finhackad paprika, purjolök, vårlök och broccoli.

4. Hyvla vitkål med potatisskalare eller osthyvel.

5. Stek och strö över hackad buljongtärning. Stek en stund så vätska kokar in. Smaka av med salt.

6. I med klippta glasnudlar groddar och majs.

7. Gör rullar. Pensla med olja. Grädda i ugn 175 g i ca 15-20 minuter.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: