torsdag 21 mars 2019

Köttfärswok i pulled pork-bröd med isbergssallad och vitlökssås

Friday, baby! Vi ska iväg på konferens och sova borta i natt. Det ska bli najs. Nu kör vi!

När vi wokar gör vi alltid en ordentlig laddning så det räcker till matlådor. Den här drygar vi ut ännu mer genom att servera den i pulled pork-bröd. Supergott! Vill du ha mindre mängd, halvera receptet. Jag brukar köpa en påse färdigriven vitkål och ha i frysen. Det som inte går åt till det här använder jag i köttfärssås för att dryga ut den.


Köttfärswok i pulled pork-bröd med isbergssallad och vitlökssås

800 g köttfärs
2 fint rivna morötter
3 dl skuren vitkål
ca 1 dl vatten
japansk soja
kinesiskt soja
sweet chili-sås
svartpeppar
salt
riven vitlök
1 dm purjolök
1 liten gurka
1 snackpaprika
300 g strimlade bambuskott, avrunnen vikt
5 paket biffnudlar

Till servering:
pulled pork-bröd
vitlökssås
isbergssallad
sriracha om du vill ha mer hetta

1. Fräs köttfärsen. I med riven morot och skuren vitkål. Krydda med soja, sweet chili, riven vitlök, salt och peppar. Slå över ca 1 dl vatten och låt puttra under lock i ca 20 minuter. Håll koll om du måste fylla på med vatten. Häll sedan allt en stor bunke med lock.

2. Skala gurkan och ta bort kärnhuset. Skär i bitar och fräs i olja. På med lite soja och sweet chili. Häll i bunken.

3. Fräs strimlad purjo och hackad paprika. På med soja och sweet chili. Häll det i bunken.

4. Gör samma sak med bambuskotten.

5. Koka biffnudlarna enligt anvisningar. Slå av vattnet och fräs i olja i omgångar. Krydda med soja, sweet chili och vitlök.

6. Blanda samman allt i bunke.

7. Värm bröden i brödrosten och fyll sedan med wok, isbergssallad och vitlökssås.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mums! Vitkål gillar jag att ha i sojafärssås! Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera