Hanna är gästkock idag. Hon bjöd på en superfräsch poké bowl. M.U.M.S.
Poké bowl
4 st
1 laddning ris, se recept nedan
200 g tonfisk (se recept nedan)
2 msk japansk soja
1 msk mirin
0,5-1 tsk sesamolja
1 laddning picklad rödlök (se recept nedan)
0,5 skivad gurka
skalade räkor
2 skivade avokado
rostad panko (se recept nedan)
matolja
mango i tärningar
srirachamajonnäs
furikake
färsk koriander
1. Gör allt klart enligt recepten nedan.
2. Lägg ris i botten av skål.
3. Lägg på tonfisk, gurka, räkor, avokado, mango, picklad rödlök i grupper.
4. Toppa med panko, srirachamajonnäs, furikake och färsk koriander.
Riset:
2,5 dl sushiris
0,75 dl svart ris
0,5 tsk salt
1. Skölj/tvätta och blötlägg det svarta riset i 30 minuter.
2. Förbered det vita riset separat enligt anvisningar på förpackning.
3. Blanda rissorterna och salt, tillsätt 5 dl vatten. Koka upp och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter tills riset är klart. Kan vara olika tider beroende på vilket ris man använder. Dra plattan från värmen men låt locket vara kvar. Låt stå i fem minuter.
Tonfisk:
1. Skär tonfisken i kuber.
2. Blanda samman soja , mirin och sesamolja. Vänd ner tonfisken och låt marinera. Ställ i kylen.
Picklad rödlök:
2 rödlökar
1 dl socker
0,5 dl ättika
1 dl vatten
1. Skär rödlöken tunt.
2. Koka upp socker, ättika och vatten.
3. Häll över rödlöken och låt stå.
Rostad panko:
1. Häll 0,5 dl panko i kall stekpanna.
2. Tillsätt 0,5 msk matolja och sätt på värmen.
3. Rosta under omrörning tills pankon är gyllene.
-Mama Skogly ♥
Så fint och säkert gott!
SvaraRaderaTack! Det var mums!
Radera