måndag 25 mars 2019

Marängswiss med lakritsmaränger, glass, chokladsås och hallon

Ja, mina vänner. Det här är ju inget toppenfoto men väl ett toppenrecept. Vi hade arbetslagsfest hos min kollega Lotta, som bjöd på den här godingen.


Marängswiss med lakritsmaränger, glass, chokladsås och hallon

lakritsmaränger (se recept nedan)
vispad grädde
vaniljglass
färska hallon
chokladsås med lakritspulver(se recept nedan)

Varva i en stor skål och servera på dirren!

Lakritsmaränger:

50 st

3 äggvitor
1 tsk citronsaft
1 dl socker
2 dl florsocker
1 msk lakritspulver

1. Vispa äggvitor och citronsaft skummigt.

2. Tillsätt resten av sockret och vispa ett par minuter på högre hastighet.

3. Blanda socker och florsocker i skål, vispa in hälften på lägre hastighet. Sikta lite florsocker och lakritspulver genom sil och vänd ner det i skummet med en slickepott.

4. Spritsa ut marängerna och grädda i 5 minuter i 150 grader. Sänk till 100 grader och eftertorka i ugnen ca 1-1,5 timme.

Chokladsås med lakritspulver:
lika delar kakao, socker och grädde, lite sirap och lakritspulver efter smak. Koka ihop och låt svalna


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: