God morgon måndag! Eller är det torsdag? Det blir ju helg imorgon afton, så vi kör på torsdagskänsla. Här kommer ett kanonrecept! Det blev så. Himla. Gott. Det här måste ni bara testa! Tips till Valborgs helt enkelt.
Jag fick prova på olika nya majonnäser från Johnny´s via Smakbox. Srirachamajonnäsen gjorde jag på den vanliga majonnäsen. Det följde även med en hickorymajonnäs och en black garlic majonnäs. Det ska bli spännande att testa.
Asiatiska grillspett
4 port (6-8 grillspett)
ca 600 g ryggbiff
3 spetspaprikor
3 lökar
Marinad:
1 dl japansk soja
1 msk mörkt muscovadosocker
1 msk råsocker
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 dl vitt vin
1 msk riven färsk ingefära
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk finklippt gräslök
1. Blanda marinaden och skär köttet i kuber. Blanda väl och låt marinera i kylen minst 2 h.
2. Skär lökar i klyftor och paprika i bitar, varva grönsak och kött på spett. Pensla lite av marinaden på grönsakerna.
3. Grilla dem sedan på hög värme tills de fått fin färg och köttet är klart.
4. Servera med pommes och srirachamajonnäs.
(recept från Matplatsen)
I samarbete med Smakbox.
-Mama Skogly ♥
Svart vitlöksmayo låter spännande!
SvaraRaderaJa visst gör det! Det blir spännande att testa den.
Radera