Det här blir sagolikt gott kan jag lova. Mums! Ha nu en trevlig Valborgs!
Friterad halloumi med citronkräm
1 paket halloumiost
2 dl pankoströbröd
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 liter frityrolja eller rapsolja
1. Skär halloumin i bitar efter tycke och smak.
2. Förbered panering genom att vispa äggen i en skål. Häll upp mjöl och pankoströbröd på varsin tallrik.
3. Panera osten först i vetemjöl, sedan ägg och avslutningsvis i pankoströbröd. Upprepa proceduren så att osten blir dubbelpanerad.
4. Häll i oljan i en tjockbottnad kastrull med höga kanter. Hetta upp oljan till 180 grader och använd gärna en digital termometer för att kontrollera temperaturen. Se till att du har ett lock framme som kan täcka kastrullen och att spisfläkten är avstängd.
5. Fritera osten i några minuter till den fått fin färg.
6. Lägg sedan den friterade osten på ett fat med papper så oljan rinner av. Stäng av spisplattan och ställ kastrullen med oljan åt sidan med locket på.
7. Servera med citronkräm (recept nedan) eller srirachamajonnäs.
Citronkräm:
1 dl creme fracihe
citronsaft
italiensk salladskrydda
svartpeppar
Blanda samman och ställ kallt till servering.
-Mama Skogly ♥
Åh, älskar halloumi!
SvaraRaderaJag med!
Radera