torsdag 11 april 2019

Ceviche med kolja

Friday. baby! Ninjaveckan är snart slut och det ska bli skönt och välbehövligt med påsklov. Hoppas bedömningsmaterialet till NP åk 9 har hunnit komma så man får rätta bort det under lovet...

Här kommer då Anettes huvudrätt som serverades med guacamole, hemmagjorda nachos, bönröra och Pico de Gallo. Hur mumsigt?


Ceviche med kolja

(4-5 personer)

Dressing:
2 st lime
3 cm ingefära
1 st chili
2 st salladslök
3 msk socker
2 dl vatten
2 msk fisksås
1 näve koriander

400 g kolja
2 st lime
1/2 st gurka
1 st mango
1 st äpple
2 st salladslök
1 msk sesamolja
Salt
Svartpeppar

Nachochips
1 kruka koriander
½ dl rostade sesamfrön

Börja med att pressa lime och riva ingefära och lägg det i en kastrull.
Tillsätt finhackad chili, socker, vatten, fisksås & koriander.
Koka upp detta i någon minut och ställ i frysen så länge.
Skär fisken, mango, gurka och äpple i mindre fyrkantiga bitar och lägg i en bunke.
Pressa över 2 st lime och rör om.
Skär salladslök och tillsätt med de andra råvarorna och tillsätt sesamolja.
Blanda sedan den kylda dressingen med det hackade råvarorna och smaksätt med önskad mängd salt & peppar.
Rosta sesamfröna i en het stekpanna med lite salt.

Toppa med rostade sesamfrön.

(recept från Fridas food)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: