onsdag 8 maj 2019

Friterade vannameiräkor

Men oj, så gott det här blev! Jag serverade sötpotatispommes och aioli till. Att doppa räkorna i sweet chili blev också supernajs!


Friterade vannameiräkor

vannameiräkor, råa
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl Panko, asiatiskt ströbröd
5 dl-1 liter rapsolja att fritera i

1. Tina och skala räkorna. Lägg mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i varsin skål. Vänd varje räka först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Använd gärna en nypa, så går det lätt. Lägg räkorna på en bricka.

2. Häll 5 cm rapsolja i en kastrull. Värm till cirka 180 grader. Passa oljan hela tiden. Om du lägger i en bit vitt bröd som får fin färg efter cirka 30 sekunder så är oljan lagom het.

3. Lägg försiktigt i fyra räkor år gången och fritera i oljan tills de fått fin färg, ca 2-3 minuter. Fiska upp dem och lägg över på en tallrik med hushållspapper att rinna av på (frityroljan kan silas av och användas igen). Servera på dirren!





-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar