Ericas meny bjöd på goda scones i långpanna. Jag fick även hem några burkar med tillbehör. MUMS!
Scones i långpanna
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
60g rumsvarmt smör
3 tsk strösocker
1 1/2 msk uppvispat ägg
1 dl mjölk 3%
1/2 dl vispgrädde
Topping:
uppvispat ägg
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop smör och strösocker i en bunke och vispa ner uppvispat ägg (ägget som blir över använder du till topping).
3. Tillsätt sedan mjölk och vispgrädde, lite i taget och rör om.
4. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vispa ner det i den andra bunken, vispa tills du får en smidig deg.
4. Mjöla händerna och platta ut degen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna, tills den blir ca 1cm tjock .
5. Skär degen i fyrkantsbitar ända ner i plåten och pensla över uppvispat ägg.
6. Grädda ca 10-12 minuter i ugnen. Håll koll på dina scones, alla ugnar är olika, sconsen ska få fin färg. Låt svalna något, dela sconsen och toppa med valfria tillbehör.
-Mama Skogly ♥
Vilken bra idé att baka dem i långpanna!
SvaraRadera