lördag 1 juni 2019

Grillad avokado med tonfisk, soja, sesammajonnäs och stenbitsrom

Anette och jag gjorde den här bad boyen till förrätt. Såå god. Receptet är från nigab.se men jag gjorde om det något.


Grillad avokado med tonfisk, soja, sesammajonnäs och stenbitsrom

2 port

1 avokado
rapsolja
1 skiva tonfisk
2 msk majonnäs, Johnny´s eller Hellmans
3 droppar sesamolja
några droppar sriracha
japansk soja
citron
stenbitsrom
furikake
persilja

1. Dela avokadon på mitten och ta ur kärnan. Gröp ur hålet lite extra med en tesked för att göra plats för fyllningen. Gnid in avokadons snittyta med lite rapsolja och grilla avokadohalvan.

2. Skär tonfisken i kuber om cirka 1x1 cm.

3. Blanda neutral majonnäs med lite sesamolja och sriracha. Smaka av med salt.

4. Häll lite soja i avokadon, lite citronsaft, fyll på med tonfisk, klicka på sesammajonnäs och stenbitsrom.

5. Toppa med furikake och lite färsk persilja.




-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar