Jag fick en burk rabarbercurd av Erica (Ericasmeny) att servera till scones. Supergod! Tusen tack!
En somrig curd med rabarber är gott till det mesta. Bred den på rostade mackor, gör en marängswiss med vaniljgrädde eller bjud på en maffig pavlova med jordgubbar.
Rabarbercurd
500 g rabarber
några jordgubbar
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2 krm kardemumma
1 msk maizena
2 ägg
1. Skölj rabarbern och skär den och jordgubbarna i små bitar. Koka rabarbern tills den blivit mos. Sila.
2. Vispa upp äggen lätt med maizenan och rör ner i moset.
3. Tillsätt syltsocker och kardemumma och sjud under omrörning i 2-3 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
4. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med elvisp tills curden svalnat av.
5. Häll upp på väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara i kylskåp.
-Mama Skogly ♥
Åh. vill också ha :)
SvaraRadera