söndag 30 juni 2019

Laxcheesecake

Den blev den här godingen till midsommarlunchen. Riktigt smarrig. Den behöver ingen gelatin utan håller ihop bra ändå.


Laxcheesecake

400 gram kavring
75 gram smör
400 g philadpelphiaost
2 dl cremé fracihe
250 g varmrökt lax
1 liten rödlök
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
salt
citronpeppar

Garnering:
sik- eller löjrom
räkor
dill
citron

1. Kantskär kavringen och riv den grovt eller mixa till smulor.

2. Smält smöret och bland med kavringen. Tryck ut smeten i botten på en form med löstagbar kant, 23-24cm i diameter.

3. Blanda lax, dill, gräslök, cremé fraiche och ost till en smet. Vänd ner den hackade rödlöken. Salta och peppra efter smak.

4. Häll ner smeten i formen så att det blir en jämn yta och ställ in den i kylen ca 2 timmar. Garnera därefter med rom, räkor, citron och dill.



-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar