Den blev den här godingen till midsommarlunchen. Riktigt smarrig. Den behöver ingen gelatin utan håller ihop bra ändå.
Laxcheesecake
400 gram kavring
75 gram smör
400 g philadpelphiaost
2 dl cremé fracihe
250 g varmrökt lax
1 liten rödlök
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
salt
citronpeppar
Garnering:
sik- eller löjrom
räkor
dill
citron
1. Kantskär kavringen och riv den grovt eller mixa till smulor.
2. Smält smöret och bland med kavringen. Tryck ut smeten i botten på en form med löstagbar kant, 23-24cm i diameter.
3. Blanda lax, dill, gräslök, cremé fraiche och ost till en smet. Vänd ner den hackade rödlöken. Salta och peppra efter smak.
4. Häll ner smeten i formen så att det blir en jämn yta och ställ in den i kylen ca 2 timmar. Garnera därefter med rom, räkor, citron och dill.
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar