Här kommer ett hett tips till midsommar! Jag fick ju hem en burk med passionsfruktscurd från gourmetrummet.se som passade perfekt i den här pavlovan. Vill du också lägga vantarna på en burk passionsfruktscurd, surfa in på gourmetrummet.se och ange koden MAMASKOGLY så får du 20% rabatt.
Botten går utmärkt att förbereda, men lägg på fyllningen just innan servering. Jag kan säga att det var väldigt gott med de amerikanska blåbären på. Den är även glutenfri, denna pjäs.
Midsommartårta - Pavlova med passionsfruktscurd
Tårtbotten:
6 ägg (rumstempererade)
3 1/2 dl socker
1 liten nypa salt
2 tsk majsena (majsmjöl)
1 tsk ljus vinäger
Passionsfruktscurdgrädde:
1 dl passionsfruktscurd
3 dl grädde
Dekoration:
jordgubbar
amerikanska blåbär
passionsfrukt
körsbär
1. Sätt ugnen på 150 grader. Separera äggulorna från vitorna. Det får inte komma minsta gnutta gula i äggvitorna, då stelnar de inte.
2. Vispa vitorna till ett tjockt, hårt skum. Vispa i sockret lite i taget tills äggvitorna blir glansiga och toppiga. Vispa till sist i saltet, majsenamjölet och vinägern.
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda i cirka 1 timme. Ta ut och svalna.
4. Vispa grädden och vänd ner passionsfruktscurden.
5. Lägg försiktigt upp marängen på ett fat och klicka på passionsfruktscurdgrädden (oj, vilket långt ord) och dekorera med färska bär. Klart!
-Mama Skogly ♥
Så fin och god!
SvaraRaderaTack raring!
Radera