Vi grillade oxfilé och gjorde goda rullar av med falsk bearnaisesås. Väldigt najs, blev det. Bokmärk bearnaisen till sommarens grillkvällar!
Idag ska tre examensföreställningar hinnas med. Tempo, tempo, in i kaklet! Sen fick jag en present av en elev igår och ett fantastiskt tal som rörde mig till tårar. De stunder jag funderar på om jag borde fortsätta som lärare, ska jag tänka på orden jag fick höra.
Hemmagjord oxfilérulle
grillad oxfilé
libabröd
pizzasås
ost
isbergssallad
gurka
falsk bearnaise (se recept nedan)
1. Skär den grillade oxfilén i strimlor. Gör bearnaisen enligt recept nedan.
2. Bred pizzasås på libabröd, i mitten. På med riven ost. In i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter. Ha den inte inne för länge, då går det inte rulla ihop.
3. Lägg brödet på folie och på med isbergssallad, gurka och falsk bearnaise. Rulla ihop och så är middagen klar!
Falsk bearnaisesås
2 dl crème fraîche
1 st grönsaksbuljongtärning
2 st äggulor
1 msk dragon
Koka upp crème fraîche och smula ner buljongtärningen. Låt småkoka tills buljongen löst upp sig.
Ta av kastrullen från plattan och rör ner äggulorna och dragonen.
-Mama Skogly ♥
Åh så gott det ser ut. Vilken fin present.
SvaraRaderaTack! Jo visst var det!
Radera