Vi grillade när vi var hos syrran för ett tag sedan. Till det serverade vi dessa potatisar. Det blev suuuperkrämigt och jäkligt gott!
Västerbottensostgratinerade krämiga pepparrotspotatisar
För 4 personer:
600 g färskpotatis
4 dl crème fraiche
0,5 dl pepparrot, riven
1 tsk salt
80 g västerbottensost, riven
1. Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna och ånga av ca 5 min. Sätt ugnen på högsta grillvärme.
2. Gaffelmosa potatisen lätt och blanda med crème fraiche och pepparrot. Krydda med salt. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen ca 10 min, tills potatisen fått fin gratinerad yta.
(recept från Allt om mat)
Fontanafredda Ebbio Nr 22300
Langhe Nebbiolo ,
Italien, Piemonte , Langhe
119:-
Flaska , 750 ml
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, kanel, hallon, ceder, salvia, vanilj och lakrits. Serveras vid cirka 18° till rätter av lamm- eller nötkött.
-Mama Skogly ♥
Ser jättegott ut! Glad Midsommar!
SvaraRaderaTack! Hoppas du haft en glad midsommar!
Radera