söndag 22 december 2019

Saffranssås med clementin och apelsin

Av Erica fick jag även den här solgula saffranssåsen som passar till ris ala malta. Gul som solen. Någon som sett solen på sista tiden? Men nu vänder det i alla fall mot ljusare tider. ÄNTLIGEN!


Saffranssås med clementin och apelsin

0,5 dl cointreau
2 dl apelsin och clementin, pressad saft
0,5 dl vatten
0,5 dl florsocker
0,5 msk majsredning
1 pkt saffran

1. Blanda cointreau, safran, fruktsaften och florsocker i en kastrull. Koka upp under vispning.

2. Blanda ner majsredning utblandat med lite vatten. Koka upp igen till en simmig sås.


Och så en hembakad pepparkaka med ädelosten som följde med i Smakboxen.



I samarbete med Smakbox.


-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar